header blauw

Hi,

We houden iedereen graag op de hoogte van de Kunstkast via social media. Maar voor deze keer maken we een uitzondering en sturen we een mailing. Omdat we iets bijzonders te melden hebben. Liever geen email meer ontvangen in de toekomst? Dat kan, klik dan even op 'Uitschrijven' onderaan deze mailing.
doneer
De Kunstkast organisatie is een crowdfunding actie gestart. Met de opbrengst kan Mariëlle Wegman in ieder geval twee kasten bij de Ophelialaan beschilderen.

Inmiddels zijn er al 30 kunstkasten in Aalsmeer gemaakt. Wie kent de beschilderde elektriciteitskasten niet? Jullie - kunstenaars, vrijwilligers, geïnteresseerden, sponsors, nutsbedrijven en de gemeente - werken samen met bewoners om onze buurt mooi te maken.

Sponsoring en steun
De gemeente Aalsmeer hielp bij het opstarten van het project. Maar na 3 jaar moet de Kunstkast zelfstandig kunnen draaien. Epifanes sponsort de Kunstkast door verf ter beschikking te stellen. De bijdrage van 250 euro van het Meerlanden Fonds eind vorig jaar kwam op het juiste moment. Nu is het moment dat ook de bewoners en geïnteresseerden kunnen gaan bijdragen. Hoe leuk vindt u het dat er elektriciteitskastjes worden beschilderd in Aalsmeer? Wilt u dat ze hiermee doorgaan? Dan kunt u nu de kunstenaars en vrijwilligers steunen. Op kunstkast.org staat een ‘doneer nu’-knop.

Lex Berghuis: “We kunnen voor 100 euro een kunstkast maken. Dat gaat geheel naar de kunstenaar, die moet er dan ook de onkosten van betalen. Maar omdat crowd funden vanaf 250 euro kan via ‘voorjebuurt’ hebben we ons doel op 300 euro gezet. Dan maken we er meteen 3 als het lukt om dat op te halen. Mochten we meer geld ontvangen dan gaan we meteen door met meer kasten. We zijn heel benieuwd wat mensen bereid zijn om bij te dragen!”

Marielle Wegman in de Ophelialaan
De donaties bepalen mede welke kasten beschilderd gaan worden. De eerste klus staat al vast. De twee kasten op de afbeelding staan op de hoek van de Begoniastraat en de Ophelialaan. Het is goed te zien dat deze wel wat verf kunnen gebruiken! Mariëlle Wegman wil ze graag mooi maken. Juwelier Peter Kunst en het restaurant Oh! zijn de dichtstbijzijnde buren en werken graag mee. De andere omwonenden krijgen een bericht in de brievenbus. Zodat ze hun ideeën kunnen delen, reageren en een bijdrage kunnen doen via de website. Help onze buurt nog mooier maken en ga naar de crowdfunding actie op voorjebuurt.nl.

Elke bijdrage is welkom, alvast veel dank!
De Kunstkast organisatie
Giovanni Margaroli, Jolande Verboom en Lex Berghuis
facebook twitter
MailPoet