Ga naar de inhoud


Project N196
locatie:  Kruising Mensinglaan/N196

De Kunstploeg op zoek naar dromen

‘Jee dat weet ik niet hoor!’ antwoordt één van de deelnemers op de vraag; “waar droom jij van?”

Karin Borgman en Femke Kempkes van De Kunstploeg hadden weer een mooie opdracht; knip en plak je droom in drie kleuren. De opdracht was onderdeel van het grote Kunstkast project ‘de ge schie de nis ligt er on der’ waarvoor alle grijze electriciteitskasten langs de N196 in Aalsmeer worden getransformeerd tot Kunstkasten.

Een uitdaging die met beide handen werd aangegrepen door een selecte groep genodigden voor deze eenmalige workshop van De Kunstploeg; bewoners van het nieuwe Zuydveste, cliënten van Ons Tweede Thuis en leerlingen van Yuverta. Alle deelnemers wonen, werken of gaan naar school vlak bij de Kunstkast waar de Kunstploeg het ontwerp voor zou maken; die op de kruising N196 en de Mensinglaan. En De Kunstploeg werkt nu eenmaal graag met een doorsnede van de bevolking; jongeren en ouderen van divers pluimage.

In de gemeenschappelijke ruimte van Zuydveste vond de workshop plaats waarbij de uitgenodigde deelnemers aan de slag konden. Iedereen maakte een eigen kleurrijk kunstwerk op basis van hun droom. Een compilatie van de  dromen is door De Kunstploeg geschilderd op de Kunstkast aan de Mensinglaan.

Een kunstwerk bestaande uit 7 kunstkastlocaties langs de N196 in Aalsmeer. Klik op een “palet” voor de locatie en info. Of volg deze links: Dorpsstraat, van Cleefkade, Charles Gabrijweg, Ophelialaan, Mensinglaan, Zwarteweg, Legmeerdijk

Foto-impressie

Rotonde Mensinglaan (Kunstploeg bij Zuydveste)
Rotonde Mensinglaan (Femke en Karin)