Ga naar de inhoud


Project N196

een kunstwerk over de verhalen van aalsmeer
project van kunstkast en femke kempkes
samen met

 karin borgman / sander bosman / de kunstploeg / stephanie rhode / machteld aardse / femke kempkes / kunstkast

vlnr: femke kempkes, karin borgman, jolande verboom (kunstkast), sander bosman, stephanie rhode en machteld aardse

Een kunstwerk bestaande uit 7 kunstkastlocaties langs de N196 in Aalsmeer. Klik op een “palet” voor de locatie en info. Of volg deze links: Dorpsstraat, van Cleefkade, Charles Gabrijweg, Ophelialaan, Mensinglaan, Zwarteweg, Legmeerdijk

Zes kunstenaars/ kunstcollectieven  zijn op zoek gegaan naar verhalen van Aalsmeer; van vroeger en nu. Samen met bewoners struinden ze door de geschiedenis, bekeken het heden en droomden over de toekomst. In een serie van 6 meetings met steeds weer bewoners van een specifieke wijk of buurt verzamelden de kunstenaars materiaal voor hun ontwerpen. Iedere kunstenaar heeft een specifieke vraag over een specifieke plek. Zo gaan we op zoek naar de verhalen van de plekken. Steeds is er een bewoners bijeenkomst georganiseerd of een buurtwandeling, om mensen samen te brengen en materiaal te verzamelen voor de te maken ontwerpen.

Resultaat is een verhalende lijn door het hart van Aalsmeer ontworpen door 6 kunstenaars op basis van de verhalen van de bewoners. Dragers van de kunstwerken zijn de elektriciteitskasten rondom de kruispunten van de N196 in Aalsmeer, van de Dorpsstraat tot aan de Legmeerdijk. Er zijn 7 locaties en op iedere locatie zal een unieke vertaling van de verzamelde beelden en verhalen worden gemaakt door de kunstenaars.Bovenkant kastenDe titel van het project; ‘de  ge  sch  ie  de  nis  ligt  er  on  der’ ontstond tijdens de eerste meeting van de kunstenaars; steeds weer bouwen we voort op de geschiedenis van onze voorgangers, hoe mooi is dat te beseffen en daar bewust van te zijn. De tekst komt terug in de reeks kunstkasten die samen een bijzonder verhaal over Aalsmeer vertellen.

femke kempkes
voor Kunstkast Aalsmeer
in opdracht van de gemeente Aalsmeer